Тема.
Органи травлення
1 варіант
1. Травлення — це:
а) розщеплення їжі під дією слини і
шлунквого соку;
б) споживання людиною їжі для її
росту розвитку;
в) подрібнення їжі та перетворення її
на поживні речовини, необхідні нашому організму.
2. Підкресли
назви органів травлення.
Серце, шлунок, тонка кишка, спинний мозок, стравохід,
зуби, гортань, ротова порожнина, товста кишка, пряма кишка.
4. Яку роль для
органів травлення виконує ротова порожнина
і слина?
а) Подрібнює їжу;
б) починає перетравлювати їжу;
в) перетворює їжу на поживні
речовини.
5. Від чого псуються зуби?
а) Від кислої їжі;
б) від неправильного харчування,
не дотримання правил гігієни;
в) від переїдання.
6. Як запобігти
захворюванням органів травлення?
2 варіант
1. Подрібнення
їжі та перетворення її на поживні речовини називають:
а) живленням;
б) травленням;
в) харчуванням.
2. Підкресли
назви органів травлення.
Ротова порожнина,
нерви, стравохід, язик,
мозок, кишечник, зуби, гортань, шлунок,
капіляри.
4. Які
поживні речовини необхідні організму?
а) Вітаміни, білки і вуглеводи;
б) жири, білки і вуглеводи;
в) жири, білки і цукор.
5. Яку роботу виконують зуби?
а) Захищають організм від
мікробів;
б) подрібнюють їжу;
в) допомагають перетравлювати
їжу.
6. Чому потрібно харчуватися різноманітною їжею?
|